energetikai problémák megoldása

Energia beszerzés

Forduljon hozzánk bizalommal, ha villamos energia és földgáz igényét a versenypiacról szeretné kielégíteni. Az energia beszerzések terén szerzett tapasztalatainkat készséggel megosztjuk Önnel és felajánljuk ezen a téren rendelkezésre álló szakértelmünket.

Együttműködésünk keretében vállaljuk, hogy a versenypiaci energia beszerzésekhez kapcsolódó feladatokat teljes körűen elvégezzük és Önnek már csak a legkedvezőbb ajánlatok közül kell választania.

Természetesen felkészültek vagyunk arra is, ha a felhasználásra kerülő energiák megvásárlásához közbeszerzési eljárást kell lefolytatni. Ezen esetekben – a jogszabályokkal egyezően – a szükséges munkarészeket elvégezzük és a kellő dokumentáltsággal az eljárásokat lebonyolítjuk.

Amennyiben az energia beszerzési részfeladatokat Ön kívánja ellátni, vagy a közbeszerzési szaktudást Ön kívánja adni, abban az esetben energiakereskedelmi szakértelmünket kínáljuk fel és állítjuk az Ön szolgálatába.
Minden energia beszerzés egyedi, keressen bennünket, segítünk!

Villamos

Mit jelent a villamos energia piacnyitás?
A 2007. évi LXXXVI. Törvény alapján Magyarországon 2008. január 1-től a villamosenergia-piac valamennyi résztvevője szabadon kiválaszthatja a számára legkedvezőbb villamos energia kereskedőt és köthet vele szerződést a villamos energia fogyasztására.

Miért érdemes egy Fogyasztónak a villamos energiát a versenypiacon vásárolnia?
A versenypiac kifejezett előnye, hogy a Fogyasztók az adott feltételek és árak alapján választhatnak a piacon lévő Kereskedők ajánlatai közül. Ezáltal a kiválasztott Kereskedő és a Fogyasztó között egyedi megállapodás jön létre, amely fix időtartamra szól. Ez biztosítja azt is, hogy a megállapodásban leírtak ez idő alatt nem változnak, így az ár sem.

Kinek lehet a versenypiacon villamos energiát vásárolnia?
Bármely fogyasztó részére lehetséges a lakosságitól a legnagyobb üzemekig, de a szabadpiacra lépés döntése az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult fogyasztók körében (3×63 A névleges csatlakozási teljesítmény felett) nem választható, hanem egyetlen lehetőség.

Mit jelent az egyetemes szolgáltatás?
Leginkább a lakossági és a kisüzleti fogyasztók érdekeinek védelmében létrehozott szolgáltatási forma. Az egyetemes szolgáltató által történik a villamos energia ellátás, államilag kontrolált árakon, áralkalmazási feltételekkel és szabályokkal. Az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók szabadon választhatnak, hogy a szabadpiacról vagy az egyetemes szolgáltatótól vásárolják meg a villamos energiát.

Ki veheti igénybe az egyetemes szolgáltatást?
Minden lakossági fogyasztó, valamint a kisfeszültségen vételező, összes felhasználási helyük tekintetében együttesen 3×63 A-nál nem nagyobb csatlakozási teljesítményű nem lakossági felhasználók. 2009.01.01-től új jogosultsági kategóriaként került létrehozásra azon fogyasztói kör, amelynek tagjai a külön jogszabály szerinti költségvetési szervek és közfeladatot ellátó intézményeik, a helyi önkormányzatok és a közfeladatot ellátó költségvetési intézményeik, a közfeladatot ellátó egyházi jogi személyek, valamint a közfeladatot ellátó alapítványi fenntartású intézmények.

A szabadpiaci villamos energia beszerzéssel kapcsolatban felmerülő gyakori kérdésekre adott válaszaink teljes, letölthető változata.

 

Földgáz

 

 

 

 

 

Referencia lista (teljesség igénye nélkül)

Energia beszerzés szolgáltatásunk igénybevételéhez kérjük lépjen kapcsolatba az e.missio Kft. honlapján megadott telefonos vagy e.mail elérhetőségén!