energetikai problémák megoldása

Energiaköltség megtakarítás feszültség csökkentéssel (dimmeléssel)

az e.missio Kft. fejlesztésében

Az e.missio Kft. tevékenységének lényege, hogy az általa kidolgozott műszaki megoldásokkal növelje ügyfeleinél az energiafelhasználás hatékonyságát, ugyanakkor csökkentse a költségeket.

Társaságunk megalakulása óta számos településen végzett ebben a szellemben energetikai korszerűsítést. Folyamatosan törekszünk arra, hogy az önkormányzatokkal, régi és leendő új partnereinknek újabb és újabb energia-megtakarítási lehetőségeket ismertessünk meg.

Bemutatjuk Önöknek a dimmelést

Az e.missio által fejlesztett és ajánlott berendezés a közvilágítás fényerejének szemmel alig érzékelhető változása mellett több mint 25%-os energia megtakarítást biztosít, mely ugyanilyen mértékű költség csökkenést eredményez.

Hogy lehetséges ez?

  • A fényforrásokat és azok előtétjeit a gyártók 230 V névleges feszültségre méretezik. Amennyiben a hálózati feszültség ezt meghaladja, a lámpák áram- és teljesítményfelvétele növekszik, ennek következtében csökken a fényforrások élettartama, és megnő az üzemeltetés költsége.
  • Abban az esetben, ha a hálózati feszültség csökken, a lámpatestek által felvett teljesítmény is, csökken, tehát energia megtakarítás érhető el. A feszültség azonban csak egy bizonyos mértékig csökkenthető, mivel a fényforrások kisülő csövei a küszöbfeszültség alatt kialszanak.

Dimmelési karakterisztika a feszültség és az idő függvényében

A görbe alatti zöld és piros területek együttesen a közvilágítás fogyasztásával, a megtakarítás mértéke a zöld területtel egyenlő.

Hol alkalmazható a dimmelés?

Bármely település közvilágítására, Hipermarket- bevásárlóközpontok , ipari, kereskedelmi egységek, üzemek, benzinkutak tér és parkolói közvilágítási rendszerére.

Milyen berendezés szükséges ehhez?

Az e.missio saját fejlesztésű dimmelő egysége nem csak csökkenti a lámpákra jutó feszültséget, hanem a fényforrások és erős áramú tartozékainak élettartamát is megnöveli.

Hová kell a szabályzót csatlakoztatni?

A transzformátor állomás közelébe, a közvilágítás osztatlan áramkörébe. (A mérés és a vezérlés közé.)

 

Az ajánlatunk

  • Az e.missio Kft. felméri a lehetőségeket, majd a legkedvezőbb megoldásra ajánlatot készít az Önkormányzat és Ügyfelek részére térítésmentesen!
  • Az e.missio Kft. a beruházást akár 100 %-ban is előfinanszírozza és a fejlesztés az elért költségmegtakarításból is törleszthető eszközbérleti formában a megrendelő által kiválasztott futamidőn (3-12 év) belül úgy, hogy a törlesztés a lehető legkisebb saját forrást igényelje.
  • A készüléket a megrendeléstől számított 60 napon belül telepítjük és dokumentáltan üzembe helyezzük.

Gazdaságossági számítás példa:

Alapadatok Transzformátor körzet
Beépített közvilágítási teljesítmény (kW) 6,0
Éves közvilágítási fogyasztás( kWh/év) 24.000
Elérhető fogyasztás megtakarítás (kWh/év) 6.000
Elérhető költségmegtakarítás (bruttó Ft/év)* 291.600
Fejlesztés költsége (bruttó Ft)** 990.600
Statikus megtérülési idő (év) 3,4

*: A közvilágítási villamos energia ára bruttó 48,6 Ft/kWh-val van figyelembe véve. Minden villamos energia áremelkedés rövidíti a megtérülési időt.

** A tervezett költség 2012. évi árszinten értendő és 1 db dimmelő egységet tartalmaz, mely tájékoztató jellegű költség! Minden esetben – díjmentes felmérést követően – egyedi ajánlatot készítünk!

Referencia lista (teljesség igénye nélkül)

Fényáram szabályozás szolgáltatásunk igénybevételéhez kérjük lépjen kapcsolatba az e.missio Kft. honlapján megadott telefonos vagy e-mail elérhetőségén!

 

Gyakran felmerülő kérdések

Szükséges –e az illetékes áramszolgáltató hozzájárulása?
Igen, a telepítendő berendezés terveit véleményezni jogosult az áramszolgáltató, amelyhez az előkészítő munkákat a tervező végzi. Az áramszolgáltató nem tagadhatja meg a hozzájárulását a berendezés telepítéséhez a VET – villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI törvény – alapján.

Hova kell elhelyezni a berendezést?
A transzformátor állomások közelébe a közvilágítási rendszerek áramköreibe.

Szabványosság biztosítva van –e?
A berendezések rendelkeznek bevizsgálási dokumentációval és megfelelnek az elektromos berendezésekről, valamint megfelelőségükről szóló 3/2001. (I.31.) MeHVM rendelet szerinti követelményeknek. (Pl. elektromágneses és kereszt modulációs zavarvédelem, túlfeszültség védelem, zárlatvédelem, érintésvédelem, stb.)

Mennyi garancia van a berendezésre?
Az e.missio Kft. a berendezésekre 3 év teljeskörű garanciát vállal. (Amennyiben a berendezések telepítéséhez társaságunk finanszírozását is igénybe veszik, akkor a teljes futamidőre kiterjesztjük a garanciát.)

Hogyan mérhető a megtakarítás?
A transzformátor állomáson lévő, az elosztó hálózati engedélyes által leolvasott villamos mennyiségmérő adatai alapján készült számlákból. (Külön kérésre a berendezésen mennyiség kijelzőt helyezünk el, amely azonban többletköltséggel jár.)

Hol lehet megtekinteni már működő berendezéseket?
Pl. Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Kistarcsa, Vasvár Város, Csurgó Város, Cserszegtomaj Nagyközség, Zalakaros Város.

Igényel-e a berendezés folyamatos karbantartást?
Nem, a berendezések mozgó alkatrészt nem tartalmaznak, a beépített mikroelektronikai elemeknek karbantartási igénye nincs. Meghibásodásuk esetén a berendezés elemei cserélhetők, javíthatók.

Milyen esetekben lehet alkalmazni a dimmelő berendezéseket?
A készülékek bármely közvilágítási hálózatba beépíthetők. (Vegyes fényforrású közvilágítási rendszer esetén a legkisebb küszöbfeszültség fölé méretezünk legalább 10%-kal.)

Jár-e valamilyen hátránnyal a berendezés telepítése?
Nem, a berendezések jelentős megtakarítást eredményeznek, amely nemcsak az áramszámlában mutatkozik meg, hanem a közvilágítási rendszerben lévő fényforrások élettartamának növekedésében is.

Milyen gyártmányúak a készülékek?
Az e.missio Kft. által fejlesztett és üzembe állított berendezéseket Magyarországon gyártják.

Mennyi a berendezés élettartama?
Normál üzemállapot figyelembevételével 15-20 év.